Työpaja nuorille toimittajille

Moninaisuus ja inklusiivisuus mediassa

Mietityttääkö median moninaisuus, mutta kaipaisit keskustelun rinnalle myös konkreettisia ratkaisuita? Tervetuloa Moninaisuus ja inklusiivisuus mediassa -työpajaan Helsinkiin 28.10.2021 klo 16–19! 

Työpajan tavoitteena on tarjota journalisteille mahdollisuus vertaiskeskusteluun: yhdessä kollegoiden ja asiantuntevien alustajien tuella tunnistat konkreettisia ratkaisuja, joista ainakin osa on mahdollista ottaa heti käyttöön.

Työpajaa alustavat Instagramin Mixed Finns -kanavasta tunnettu Alice Jäske, Yhdevertaisuusvaltuutetun toimiston projektipäällikkö ja tutkija Anni Kyröläinen sekä RARE median päätoimittaja Orna Ben Lulu ja toimitusjohtaja Vilma Rimpelä. RARE Media julkaisi hiljattain moninaisuuteen keskittyvän oppaan Kenen tietoo?, jota hyödynnetään koulutuksessa materiaalina. Puhujat ovat myös mukana kommentoimassa ryhmätyöskentelyä.

Tilaisuus on maksuton ja se on suunnattu nuorille, alle 35-vuotiaille toimittajille ja opiskelijoille. Tilaisuus järjestetään Fingon toimistolla.

Ohjelma

Alustukset

Kenen todellisuudesta toimittajat kertovat – ja miten kuvaa voisi muuttaa?
Alice Jäske, Mixed Finns

Mitä yhdenvertaisuus tarkoittaa mediassa?
Anni Kyröläinen, Yhdenvertaisuusvaltuutettu, projektipäällikkö ja tutkija

Kenen tietoo? Opas moninaisempaan ja inklusiivisempaan journalismiin
Orna Ben Lulu, RARE, päätoimittaja & Vilma Rimpelä, RARE, toimitusjohtaja

Työpajaosuus 

Työpajassa käsitellään moninaisuutta ja yhdenvertaisuutta käyttäen materiaalina Kenen tietoo? -opasta. Työpajassa osallistujat pääsevät yhdessä reflektoimaan omaa työtä sekä yleisesti journalistisia sisältöjä ja työtapoja, joista siirrytään syvämmälle kohti käytännön ratkaisuja. Puhujat ovat mukana tukemassa ryhmätyöskentelyä. Tavoitteena on, että päivän lopuksi jokainen saa mukaansa jonkun ratkaisun, jota lähteä soveltamaan.

Ilmoittaudu

Aika:

  • 28.10.2021 klo 16–19

Paikka:

  • Fingon 6. kerroksen koulutustila, Elimäenkatu 25-27, 00510 Helsinki

Kohdeyleisö:

  • Nuoret alle 35-vuotiaat toimittajat

Osallistujamäärä:

  • Max 30, osallistua voi myös etänä.

Ilmoittautuminen:

  • Ilmoittautuminen päättyy 25.10.2021. Tilaisuus on maksuton osallistujille.

Lisätietoja

Kalenteriin kannattaa laittaa myös Tampereella 26.11. järjestettävä moninaisuusklubi, josta lisätietoja luvassa syyskuun aikana! Työpajat ja klubi ovat osa Viestintä ja kehitys -säätiön Olen eurooppalainen -hanketta, jota rahoittaa Euroopan komissio. 

EU-lippu
DEAR-logo

The contents of this publication are the sole responsibility of the Finnish Foundation for Media and Development and do not necessarily reflect the opinion of the European Union.